Red onze openluchtzwembaden

14 Maart 2022

Home

"Deze domeinen nu sluiten is een asociale maatregel en ontneemt inwoners van onze provincie die zich een dure reis naar het buitenland niet kunnen veroorloven een laagdrempelige, leuke dag."

Groen Leuven, Diest, Beersel en Vlaams-Brabant starten een petitie om de openluchtzwembaden in Huizingen, Kessel-Lo en Halvemaan in Diest open te houden.

Op hete zomerdagen trekken enorm veel mensen richting de provinciale openluchtzwembaden. Deze sluiten is een onbegrijpelijke beslissing en botst op veel tegenstand. Volgens Groen is er nu al te weinig zwemwater in Vlaams-Brabant dat voor verkoeling kan zorgen.

Tie Roefs: "Deze domeinen nu sluiten is een asociale maatregel en ontneemt inwoners van onze provincie die zich een dure reis naar het buitenland niet kunnen veroorloven een laagdrempelige, leuke dag."

Groen vraagt om te investeren in meer en gezondere zwemfaciliteiten. In Antwerpen is er bijvoorbeeld een prachtige en populaire zwemvijver gerealiseerd in het Boekenbergpark. "Wat Antwerpen kan, kunnen wij ook."

Met de petitie hoopt Groen met steun van de inwoners van Vlaams-Brabant het provinciebestuur (N-VA, CD&V, Open VLD) op andere gedachten te brengen en de sluiting tegen te gaan. De definitieve beslissing valt op de provincieraad van 22 maart.

www.groen-vlaamsbrabant.be/red-onze-openluchtzwembaden